La Universitat d’Alacant ha sigut declarada espai lliure d’LGTBIQ+ fòbia, un distintiu que concedeix la Generalitat Valenciana a empreses, entitats i institucions que han contribuït i han destacat en la seua trajectòria i feina per a aconseguir la protecció dels drets del col·lectiu LGTBIQ+.
Per a celebrar aquesta concessió, la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, acompanyada de la vicerectora d’Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social, Carmen Vives, i pel director general de Diversitat, Stephane Soriano. Durant l’acte han descobert la placa acreditativa en presència de membres de la comunitat universitària i representants de col·lectius LGTBIQ+.
En la seua intervenció, Amparo Navarro ha agraït «aquest reconeixement al treball realitzat durant molts anys a la UA» i ha recordat que «cap dret és etern i els drets que ara ens sembla que duraran sempre cal conservar-los per a les generacions futures perquè s’han aconseguit amb molta lluita i esforç».
La rectora ha subratllat que la universitat «no sols té la responsabilitat d’expedir títols, no sols investigar i millorar així la societat, sinó també d’educar en valors la gent jove, i això significa educar en igualtat, inclusió, diversitat perquè la Universitat d’Alacant siga un lloc en el qual tothom puga viure en un ambient segur i de creixement personal i acadèmic».
Per part seua, Carmen Vives ha exposat «algunes de les raons per les quals la UA ha rebut aquest distintiu», entre les quals ha esmentat la creació de la Unitat de Diversitat, el protocol de prevenció i actuació davant la discriminació per diversitat, així com els canals accessibles per a atendre, prevenir i erradicar qualsevol situació de discriminació per orientació sexual, identitat o expressió de gènere o per altres condicions personals i socials.
També ha recordat el canal de denúncia eficaç, els serveis d’atenció personalitzada, a més de les accions de prevenció i sensibilitat, la investigació i la creació artística amb perspectiva interseccional.
A més, ha assenyalat que la UA pertany a la Xarxa d’Universitats per la Diversitat i treballa amb el moviment associatiu, amb el qual hi ha una «aliança sòlida».
«No n’hi ha prou amb declarar una universitat com a espai lliure d’LGTBIQ+ fòbia, cal construir-lo cada dia», ha destacat Vives, que ha destacat que «aquest distintiu no és un premi final, és un punt de suport per a continuar i un compromís amb l’alumnat i amb totes les persones que creuen en la universitat com a espai inclusiu, plural i de foment de la justícia social».

Comentarios