L’Agència Local de Desenvolupament de l’Ajuntament d’Alacant ‘Impulsalicante’ ha concedit ajudes per import de 170.000 euros a les associacions i entitats sense ànim de lucre que impulsen programes d’inserció laboral, emprenedoria i innovació en matèria d’ocupació a la ciutat d’Alacant. Aquestes ajudes es concedeixen en aquestes tres modalitats, sent 16 les beneficiàries del primer grup, cinc les del segon i quatre les de l’aquest últim.
La regidora d’Ocupació i Foment, Mari Carmen d’Espanya, ha ressaltat que “Impulsalicante col·labora a través d’aquestes subvencions amb les associacions i entitats sense ànim de lucre a fomentar formació i serveis dirigits a ajudar a les persones més desfavorides o col·lectius vulnerables a trobar un treball a través de programes d’inserció laboral, acceleradores d’ocupació, serveis d’intermediació laboral, monitoratge o a través de tallers i altres serveis d’orientació per a la cerca d’ocupació”.
Les ajudes, per import de 170.000 euros, impulsen programes mitjançant aportacions que oscil·len entre els 4.000 als 10.000 euros, en termes generals i en funció dels seus costos. En la modalitat A, corresponent a les subvencions a programes relacionats amb l’atenció a joves desocupats de 16 a 35 anys, es beneficien un total de 16 entitats: Adacea, Anilia, Alacant Emprén, Apsa, Aspali, Col·legi Natzaret, Federació de Joves Empresaris d’Alacant, Fempa, Fundació Diagrama, ECCA Social, Fundeun, Fundació Nova Feina, FISAT, Fundació Secretariat Gitano i la Nova Associació. En aquest grup s’atorguen ajudes per 101.823,78 euros.
En la modalitat B, dirigida a projectes per al suport de serveis estables per a combatre la desocupació en els col·lectius de difícil inserció laboral, s’ha beneficiat cinc entitats: Càritas, Cocemfe, Fundació Nova Feina, UPAPSA i Fempa, amb diferents programes per import de 44.176,22 euros. Quant a la modalitat C, dirigida a projectes d’innovació social per a l’ocupació, s’han concedit ajudes a quatre projectes a les entitats: Adacea, Genion, Alasac i Arquitectura sense Fronteres, relacionats amb la realitat virtual, la intel·ligència artificial, aplicacions digitals enfocades a l’ocupació i a la recuperació de barris vulnerats.
“És molt important ajudar especialment als joves d’entre 16 i 35 anys en situació de desocupació a inserir-se en el mercat laboral perquè puguen tindre un futur i desenvolupar els seus projectes de vida, a més de recolzar als col·lectius vulnerables i donar impuls a les innovacions en matèria sociolaboral que faciliten l’accés de les persones al treball. són totes elles qüestions que preocupen i en les quals treballa Impulsalicante, en col·laboració amb les entitats socials i de suport a les persones”, ha ressaltat D’Espanya.

Comentarios