Elx s’ha convertit per uns dies en l’epicentre de la gestió del patrimoni geològic i paleontològic gràcies a les Primeres Jornades de Patrimoni Geològic i Paleontològic organitzades pel Museu Paleontològic d’Elx (MUPE) en el seu 20é aniversari. En elles s’ha donat a conéixer l’evolució del museu des de la seua obertura en el 2004 fins a l’actualitat.

A més, experts a nivell nacional, procedents de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME), del Geoparque Mundial de la UNESCO de Granada, de la comissió de Patrimoni de la Societat Espanyola de Paleontologia (SEP), de la comissió de Patrimoni Geològic de la Societat Geològica d’Espanya (SGE), de la Fundació Dinópolis i de les Universitats d’Alacant, València i Lleó, al costat de l’empresa especialitzada GeaLand Patrimoni, han exposat els diferents àmbits de treball que concerneixen al patrimoni geològic i paleontològic. Des de la realització dels inventaris, passant pel desenvolupament del territori fins a arribar a aspectes vinculats amb l’educació i el turisme associats a aquests georrecursos, a vegades tan desconegut per a la societat.

Durant la celebració d’aquestes jornades, del 22 al 24 de novembre, s’han visitat diferents Llocs d’Interés Geològic entre el terme municipal d’Alacant i Elx, quedant de manifest la seua importància científica i les diferents possibilitats de divulgació i ús docent.

Amb aquesta iniciativa el museu posa de manifest la seua aposta per generar fòrums amb especialistes que servisquen de col·laboració i per a aprendre d’experiències d’èxit que puguen tindre cabuda en la institució.

Les jornades van ser inaugurades per la Secretària Autonòmica de Cultura, Pilar Tébar i han comptat per al seu desenvolupament amb el total suport i patrocini de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx.