Després de Turquia, El Líban i Tunísia, la sèrie “Dones Mediterrànies” arriba a una altra riba del Mare Nostrum per a conéixer a les dones croates. Des del sud al nord del Mediterrani, la directora Sonia Marco ens trasllada ara en aquest jove país de turbulenta història recent per a conéixer a les seues dones i el paper que exerceixen.

L’obra audiovisual és el quart capítol de la sèrie, i es projectarà dijous que ve 5 de desembre a la sala Ramón Llull de la Biblioteca Municipal del Campello. La presentació comptarà amb la participació de Sonia Marco, així com del politòleg i escriptor Miguel Roán, fixer de la producció.

Es tracta d’un projecte, finançat per l’Ajuntament del Campello a través de la regidoria de Turisme que dirigeix Marisa Navarro, que naix amb l’objectiu d’acostar les diferents realitats de les dones que poblen les ribes del Mediterrani.

D’aquesta manera, els testimoniatges de diferents dones mostren com viuen en les societats en les quals habiten, assenyalant similituds i diferències que ajuden a bastir ponts de coneixement mutu. El primer capítol dedicat a Turquia es va estrenar l’any passat 2021 i amb el mateix format es va abordar la realitat de les dones libaneses en 2022, així com la de les tunisianes en 2023.

“Dones Mediterrànies» pretén oferir un aparador de testimoniatges que revelen com són i com viuen les dones a Croàcia. Una oportunitat per a reflexionar a través de les històries de dones singulars que han experimentat forts canvis socials, des d’un país desaparegut i una guerra, fins a la seua integració en el projecte de la UE, amb un fort fenomen migratori registrat en l’última dècada.

MIGUEL ROAN

Miguel Roan porta quasi dues dècades dedicat als estudis balcànics. Va començar amb la concessió de la beca d’investigació de la AECID en la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat de Belgrad, i des de llavors és consultor en tot l’espai post-iugoslau per a ambaixades, consultors i ONGs. Miguel publica de forma regular en mitjans com Esglobal, El País, El Diari, Mercuri Magazine, Lletres Lliures, Claus de Raó Pràctica, Temps de pau o Política Exterior.

Ha publicat diversos llibres d’assaig sobre els Balcans, i en l’actualitat és investigador associat de l’Institut Igadi i director de Balcanismos, una plataforma dedicada a la divulgació, coneixement i formació sobre els Balcans.