El Festival Internacional de Cinema d’Alacant contribueix un any més a la visibilitat i normalització del col·lectiu LGBTIQ+ a través del seté art. Per a això, i amb motiu de les celebracions del Dia de l’Orgull LGBTIQ+ a Alacant, el certamen ha organitzat al costat de l’associació Alacant Entén, coordinadora d’aquesta secció dins de la mostra cinematogràfica, una projecció de sis curtmetratges finalistes i guanyadors en la 22 edició del Festival Internacional de Cinema d’Alacant.

Aquest cicle de curtmetratges tindrà lloc dimecres que ve, 16 de juliol, a les 19 hores en el Centre Cultural Les Cigarreras. L’accés serà lliure i gratuït fins a completar l’aforament del local.

Els sis treballs que es projectaran són Macedònia de Pablo Baena, quin compte la història de José, un extravagant i excèntric escultor. Ha de crear una obra artística que aconseguisca captivar al jurat per a així salvar el seu taller. Per a això, compta amb l’ajuda del seu fill Bruno, un adolescent que no acaba de compartir la visió artística del seu pare.

Capitanes de Kevin Castellano i Edu Hirschfeld, aquest curt es desenvolupa durant una semifinal de Copa plena de tensió i agressivitat. Els dos capitans d’un equip de futbol mantenen una discussió que acaba revelant el que s’amaga en els vestuaris de primera divisió: el silenci dels futbolistes homosexuals.

Li seguirà No te vayas de Miguel Muñoz Gascón, on mai és tard per a creure en el destí… o això pensa Maika. També es podrà veure Misha’s girl d’Isabel G. Afonso, la història d’una adolescent lesbiana que es declara a una companya de classe davant del seu nuvi.

El cinqué curtmetratge que es projectarà serà Cris de Jonay García. Lluny de la festa, en un dormitori qualsevol de la casa, es besen de manera apassionada. Tot sembla fluir, però alguna cosa no ix com esperaven.

Tancarà el cicle el curtmetratge guanyador de la passada edició del Festival d’Alacant, Piruletas de Carlos Martínez, on Víctor, un home de 65 anys, es fa major i resulta que a la seua edat ha d’amagar part de la seua vida pel rebuig… de la seua pròpia família! I això inclou unes pastilles misterioses que han desaparegut… ens acompanyes a descobrir els seus secrets?

«Els curtmetratges amb temàtica LGTBIQ+ són molt importants dins del Festival Internacional de Cinema d’Alacant, tenen un gran valor audiovisual per a plasmar en imatges les històries a les quals les persones del col·lectiu ens enfrontem, les nostres diverses realitats, i per això el nostre interés a poder projectar una mostra dels millors curts que cada any es presenten al Festival dins de la Setmana de l’Orgull d’Alacant» ha comentat José Ramón Samper d’Alacant Entén.

“És imprescindible, i molt necessari, continuar creant consciència i fent costat al col·lectiu LGTBIQ+. Per això, des del Festival Internacional de Cinema d’Alacant creiem al cinema com a element artístic i normalitzador, però sobretot com a eina de denúncia de les situacions de rebuig, violència i discriminació a les quals s’enfronta aquest col·lectiu en el seu dia a dia. Una manera d’entretindre i conscienciar buscant una societat millor” ha manifestat el director del Festival, Vicente Seva.

Seva ha agraït a Alacant Entenga “la gran labor que per a donar visibilitat al col·lectiu amb interessants activitats i esdeveniments com el cicle de curts del nostre certamen, al qual animem a tota la ciutadania a visionar”.

El Festival de Cinema d’Alacant compta amb el suport de la Diputació Provincial d’Alacant, l’Ajuntament d’Alacant, Alacant City & Beach, Casa Mediterrani, À Punt Mitjana i altres empreses col·laboradores.