‘Health Shapers, el joc de taula creat a Alacant per a promoure la salut física i mental, així com l’educació ambiental, principalment des de les aules, és ja una realitat que, en la seua primera edició està arribant ja a diversos centres escolars, associacions i fundacions.

Avalat per la Universitat de Standford i el CEU-UCH es configura com un projecte pedagògic i cooperatiu per a les edats compreses entre els 9 i els 12 anys. Ambdues van veure en aquesta iniciativa una oportunitat clara de secundar i impulsar un aprenentatge significatiu des de les aules que potencie la col·laboració, el treball en equip i l’intercanvi d’idees.

La primera edició d’aquest joc s’ha convertit en realitat durant aquest any gràcies a la implicació en el projecte des dels seus inicis de Meridià Segurs, que l’ha repartit a més de manera gratuïta entre els diversos centres educatius que així ho han sol·licitat.

A més, des del compromís per fomentar la salut física i mental en la infància i adolescència, així com la cura del planeta, Meridià ha dut a terme la donació d’exemplars de Health Shapers a diverses associacions i fundacions.

Fins al moment ja s’han fet arribar més d’un miler d’unitats a nombrosos col·legis de la Comunitat Valenciana i també d’Andalusia. Així com a diverses entitats que treballen directament amb xiquets i adolescents en situació de vulnerabilitat, utilitzant el joc com a eina pedagògica per a promoure el benestar i l’educació en valors.

Més de 200 jocs ‘Health Shapers s’han donat per exemple a AMAIM, l’Associació Murciana de Suport a la Infància Maltractada. Ho utilitzaran en els centres escolars i aules on s’imparteixen formacions en prevenció del maltractament infantil i el foment del bon tracte.

Meridià Segurs també ha enviat unitats a altres fundacions com ANAR, dedicada a la protecció de la infància i adolescència en risc, que han sol·licitat el joc com un recurs pedagògic en les seues dues cases d’acolliment per a xiquets i adolescents en situació de vulnerabilitat.

Cas similar és el de la Fundació Somiar Despert, que ha repartit el joc en els 30 centres d’acolliment que té a la Comunitat Valenciana per al desenvolupament d’activitats educatives i recreatives.

Prop de 60 unitats han anat a parar d’altra banda a l’associació per a la prevenció del suïcidi La Xiqueta Groga i altres quantes a l’Associació de Voluntaris d’Acolliment Familiar, AVAF, que ho utilitzaran com a repartiment per Nadal entre els seus menors usuaris.

“Des de Meridià Segurs, seguint els objectius del pla estratègic de Grup ASV al qual pertanyem, ens sumem des del minut zero a fer realitat aquesta aquesta iniciativa, ja que està totalment alineada amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 3, Salut i Benestar, que volem defensar i potenciar des de totes les nostres contribucions a la societat explica Sonia Carricondo, responsable de Comunicació i ESG de Grup ASV, al qual pertany Meridià Assegurances.

És per això que la companyia, a més de contribuir al fet que aquest joc s’haja fet realitat està fomentant el seu repartiment de manera gratuïta per centres escolars i fundacions i associacions relacionades sobretot amb la infància més vulnerable.

Més sobre ‘Health Shapers’

Salvar al planeta de les amenaces contra la salut construint el teu propi camí. Eixe és l’argument principal de ‘Health Shapers’, pensat perquè els més xicotets aprenguen, i sobretot es consciencien, afrontant reptes, millorant habilitats i derrotant als enemics, els temibles Amorfs, uns vilans que desitgen deformar la vida humana del planeta amenaçant a la salut física i mental i que cada vegada són més difícils de controlar.

La finalitat del joc és que els joves adquirisquen consciència sobre l’impacte que tindrà sobre la seua salut futura les decisions que prenguen ara. Inclou temes d’actualitat com l’efecte negatiu de l’abús de les pantalles, de les begudes energètiques, del vapeo I fins i tot de qüestions relacionades amb ciberseguretat i ciberbullying.

Aquesta eina pedagògica és el resultat d’un exhaustiu procés d’investigació en el qual s’han consultat més de 150 documents de treball com: guies de societats científiques, manuals, llocs web d’institucions públiques i privades i experts en matèria de prevenció de la salut física, mental i mediambiental.