La mostra ‘Ciutats de llum. Ákra Leuké, Lucentum, Laqant’ prorrogarà la seua estada en el MARQ fins al pròxim 7 de setembre davant l’excel·lent resposta del públic, que ha superat totes les expectatives aconseguint els 19.000 visitants quan es compleixen tres mesos des de la seua inauguració.
Com ha recordat el diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, aquesta proposta de producció pròpia és la mostra temporal que major superfície ha ocupat en la història del museu i té com a finalitat il·lustrar la successió d’enclavaments antics que van habitar el paratge de La Albufereta d’Alacant, emprant com a eix vertebrador el jaciment arqueològic del Tossal de Manises.
Impulsada per la Diputació d’Alacant a través del Museu Arqueològic d’Alacant i la Fundació C.V. MARQ, la mostra ha comptat amb la col·laboració d’una trentena d’entitats culturals espanyoles entre museus, arxius i fundacions que han prestat part dels seus fons, peces i materials, per a la seua exhibició al públic, al costat de les de la institució provincial, que custodia el MARQ.
El jaciment arqueològic del Tossal de Manises és l’eix vertebrador d’aquesta exposició que posa el focus en la investigació, restauració, posada en valor, protecció i divulgació del propi jaciment que l’han convertit en un espai socialitzat obert a la ciutadania. ‘Ciutats de Llum’ està omisariada per Manuel Olcina, director del MARQ, Rafael Pérez, director de l’Àrea d’Arquitectura de la Diputació i pels tècnics d’Arqueologia de la Fundació C.V. MARQ, Eva Tendero i Antonio Guilabert.
De les 19.000 persones que ja l’han visitada destaca en el rànquing de procedències internacionals les visites del públic de països de l’Est, seguits de Gran Bretanya, Amèrica, Països Nòrdics, França, Països Baixos i Alemanya. Respecte de les procedències nacionals, més enllà de les de la nostra província, en primer lloc trobem les provinents de Madrid, seguits de Castella-la Manxa, València, Andalusia i Castella Lleó.
Comentarios