L’ús de les tecnologies en la interpretació museística i patrimonial converteix el Museu VRA en un referent a analitzar.
En l’I Congrés Internacional d’Arqueologia Digital i Gestió del Patrimoni, celebrat a Cadis, 86 especialistes procedents de cinc països europeus, han analitzat l’impacte de tecnologies emergents, com la intel·ligència artificial, l’escaneig 3D o la realitat augmentada, en la investigació, documentació i conservació del patrimoni cultural. Entre eixos reconeguts ponents, la alfasina Carolina Fredes, directora del Museu Vila Romana de l’Albir, ha exposat al costat dels experts de la Universitat d’Alacant, Jaime Molina i Daniel Tejerina, el cas d’èxit del Museu de l’Albir, com a centre de referència en la Comunitat Valenciana per a l’aplicació de recursos tecnològics en la interpretació i la valorització turística del patrimoni cultural.
“La representació de personatges en les reconstruccions virtuals del patrimoni històric constitueix un desafiament multidisciplinari que involucra aspectes arqueològics, tècnics i museogràfics”. S’ha analitzat el cas d’estudi aplicat en la Vila Romana de l’Albir, “avaluant les estratègies utilitzades per a donar vida als personatges digitals i el seu impacte en la percepció pública del passat”.
Cadis ha acollit durant tes dies aquest congrés, un fòrum internacional on s’ha abordat la digitalització del patrimoni com una eina poderosa per a fomentar la consciència global sobre la importància de preservar la nostra història comuna. “Un enfocament innovador que redefineix la relació amb el patrimoni, convertint-lo en un recurs viu i accessible per a tothom”.
Comentarios