Eduard Andres, Sofía López, Eva María Pascual i Alba Ferrando han guanyat el Concurs de Microrelats de l’Alfàs del Pi, que en aquesta sisena edició ha aconseguit un rècord de participació amb 73 obres presentades.
La temàtica d’enguany girava entorn de les relacions en l’era digital. Sota el nom de ‘Enredad@s. Relacions sanes en un món interconnectat’ es presentava aquesta iniciativa organitzada per les regidories de Cooperació i Voluntariat, Residents, Cultura i Joventut de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi, els comerços L’Escala, Yoely, El Cantó, Ale-Hop i Zeblack, i amb la participació dels centres educatius. El lliurament de premis va tindre lloc ahir a la vesprada en el Espai Cultural Escoles Velles.
En primera categoria, destinada a xiquetes i xiquets de 10 a 12 anys, ha guanyat Eduard Andres Buse amb el relat ‘El mirall que només mostrava mitja cara’. Andrés Sillero, amb ‘Vull fer amics’, ha obtingut el segon premi i Carles Martí, amb ‘La vida d’un youtuber’, el tercer.
En segona categoria, en la qual han participat joves de 12 a 17 anys, ha guanyat Sofía López Rodríguez amb el relat titulat ‘L’impostor’ i Ainara Bravo ha obtingut el segon premi amb ‘En 1, 2, 3 una apagada i la seua vida va canviar’, quedant desert el tercer.
En tercera categoria, dirigida a joves de 18 a 35 anys, ha guanyat Eva María Pascual Aceituno amb el relat ‘Conéixer-se per segona vegada’, aconseguint el segon premi Juan Torralbo amb ‘La setmana que ve’ i el tercer, Emilio Graña amb ‘Filtre’.
Per segon any s’ha atorgat un Premi Provincial, que ha recaigut en Alba Ferrando Fuster pel seu relat ‘Madurar en un món conectat’. Els premis consisteixen en vals per a canviar en les llibreries col·laboradores.
En aquesta sisena edició del Concurs de Microrelats s’han presentat més de 70 obres que reflexionaven sobre l’impacte de les xarxes socials en les nostres emocions i relacions personals. Relats que tractaven de sensibilitzar sobre els efectes positius i negatius que l’ús de les xarxes socials genera en el benestar de les persones i en les relacions.
En l’acte de lliurament de premis es van donar cita les regidores de Cooperació i Voluntariat, Isabel Muñoz; Festes i Tradicions, Sandra Gómez, i Residents, Martine Mertens, i els edils de Cultura, Manuel Casado, Relació amb Col·lectius, Patrick de Meirsman, i de Medi Ambient, Luis Miguel Morant. També representants dels establiments col·laboradors i les persones premiades, que van vindre acompanyades de familiars i amics.
L’Ajuntament de l’Alfàs del Pi edita cada any un llibre amb els microrrrelatos participants. Durant l’acte, es va fer lliurament als joves escriptors d’un exemplar de l’última edició, acabada d’eixir d’impremta, amb les obres que van concursar l’any passat.
Des del consistori alfasino s’ha volgut agrair als col·legis públics i a l’institut la seua implicació en aquest projecte. Agraïment que han fet extensiu a les AMPAS dels quatre centres educatius, així com als equips directius, professorat i alumnat.
Un concurs que no podria dur-se a terme sense la col·laboració dels comerços L’Escala, Yoely, El Cantó, Ale-*Hop i Zeblack, i sense la implicació dels diferents centres educatius públics de l’Alfàs: els col·legis Ves-los e Vents, Racó de l’Albir i Santíssim Crist del Bon Encert i l’IES L’Arabí.
El Concurs de Microrelats de l’Alfàs del Pi es llança cada any coincidint amb la commemoració del Dia Internacional del Llibre. Cada edició gira entorn d’una temàtica diferent, dedicant la d’aquest 2025 a l’era digital, les xarxes socials i la hiperconectividad que modela la nostra relacions, emocions i maneres de comunicar-nos.

Comentarios