L’artista Eva Mauricio amb l’obra Asseure el cap ha guanyat el primer premi del XXV Concurs Internacional “Trobades d’Art Contemporani”, organitzat per l’Institut Juan Gil-Albert al costat de la Universitat d’Alacant.

El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha inaugurat l’exposició dels 25 treballs seleccionats, un per cada any del certamen, que es podran visitar fins al pròxim 20 de juliol en el Museu de la Universitat d’Alacant.

Sentar la cabeza és la guanyadora del certamen, una obra que combina una sèrie de dibuixos i olis amb una instal·lació de nou cadires escolars usades i trencades formant una pira. Amb ella, Eva Mauricio ha aconseguit el premi principal, dotat amb 8.500 euros, mentre que el conjunt de collages i fotografia, Transformer d’Alberto Feijóo, ha sigut el treball seleccionat en segon lloc -amb 3.000 euros- i Elio Rodríguez ha rebut el tercer premi, dotat amb 2.500 euros, per l’escultura tèxtil Lleona’s Flower.

A més dels creadors premiats, la mostra exhibeix peces dels artistes Pablo Bellot amb Negre sobre blanc N5_Acte de Comunicació N41 (FI); Beatriz Carbonell, amb Ignorància; Lucas Selezio de Souza, amb Sense títol, sèrie Plus ultra; Blanca Espasa, amb relicitar; María Esteve amb Geografia del temps; Juan Fuster, amb Els paràboles; Esther Gisbert, Drassana amb Aixovar II; i Susana Guerrero, amb Estima’m, interior de Santa María d’Alexandria.

També han sigut seleccionats Cristóbal Hernández, con Estado; Abel Jaramillo, con Volcanes en las manos; Gala Knörr, con The Maba Series (8-11); Sergio Luna, con Cuerpos extraños debajo de mi almohada; José Vicente Martín, con Cazador Safari; Francisco Mayor, con Un paisaje y tres vistas; Esther Navarro, con Obra de la serie Light Air; Luisa Pastor, con Arquitecturas contemporáneas; Nuria Pérez, con Tapiz de naranja; Guillermo Masedo, con Nunca me perdonaste que Dean Moriarty no vienese a cenar a casa; Héctor Prats, con Días de milagro y asombro; Luciana Rago, con Viaje a Manila; Guibert Rosales, con Geografía del poder;  y Estefanía Serrano, con Dos minutos y tres segundos.

Les obres seleccionades abasten diferents disciplines artístiques com a vídeo, instal·lació pintura, escultura, dibuix, i fotografia. A través d’aquests premis, el IAC pretén mostrar perspectives innovadores dels diferents llenguatges artístics de la postmodernitat, així com potenciar mecanismes que afavorisquen la trobada i la participació dels joves creadors plàstics, no sols de la província sinó també de qualsevol part del món.

El jurat, presidit per Juan de Dios Navarro, com a membre de la Junta Rectora del IAC, ha estat compost Remedios Navarro –historiadora d’art i tècnica del MUA-, Begoña Martínez Deltell – gestora cultural i galerista d’art contemporani, membre del Consell Valencià de Cultura i de l’equip cultural del IAC-, Estefanía Soler Selma -historiadora d’art, conservadora de patrimoni i directora del Departament d’Art del IAC- i Amparo Koninckx, secretària general de la Diputació.