Art i música es donen la mà en la programació especial dissenyada per la Universitat d’Alacant per a celebrar la Nit en Blanc dels Museus, una celebració que tindrà lloc demà, divendres 18 de juliol, de la mà dels centres culturals i museus de la ciutat d’Alacant. La UA s’uneix a aquesta celebració un any més amb activitats al MUA i a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4)

La programació del MUA començarà a les 20 hores amb una visita guiada a les seues exposicions. A les 21 hores la música serà la protagonista amb l’actuació de Kala, finalista del Concurs de Bandes Emergents de la plataforma InteractUA 2025, reconeguda per la seua capacitat per a contar històries a través de les seues lletres i el seu entusiasme per connectar amb el públic. A les 22 hores pujarà a l’escenari Arco Glanz, l’innovador projecte electrònic de Carlos Izquierdo, que explora la fusió entre la música i altres disciplines artístiques, i teixeix propostes on el so dialoga amb el territori, la identitat i la memòria, per a oferir el concert «A kind of breathing». 

Per als més menuts, l’Àrea Kids (zona sense monitors) oferirà materials creatius i tallers dissenyats per a estimular la seua imaginació i participació durant tota la jornada. A més, el Club Social II de la Universitat posarà a la disposició de les persones assistents un servei de barra amb begudes i entrepans, per a garantir així una experiència completa per a tots els públics en una nit pensada per a gaudir de l’art, la música i la convivència.

La Seu Ciutat d’Alacant també s’uneix a la Nit en Blanc amb el concert de música sacra «Singing pace», amb veus femenines i piano, a les 20 h, en una proposta musical única a càrrec de Voces Atenea. Es tracta d’una talentosa formació formada per dones que, a través de la fusió de les seues veus i el piano, delectaran al públic amb un exquisit repertori dedicat a la música sacra, des de captivadores peces barroques fins a commovedores composicions del segle XX.

Voces Atenea

El març de 2024, en ocasió de la celebració del Dia de la Dona, sorgeix la idea d’un grup de cantants amb acreditada experiència musical en diferents agrupacions de la província de crear un cor de veus femenines amb el qual redescobrir i promocionar repertori clàssic i contemporani format per a aquesta classe de formació. Voces Atenea pretén difondre així obres poc conegudes per a oferir-les al públic amb criteris d’interpretació actuals.

Arco Glanz

Compositor, docent i artista sonor, dirigeix el projecte Tresor_Fonoteca_valenciana del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, dedicat a la música experimental i l’art sonor. Lidera també el Festival d’Art Interactiu INTROPIES i col·labora amb institucions com l’IVAM i el MACA. Fundador dels col·lectius FLUENZ i Daguten, ha presentat la seua música a Espanya, el Canadà, Itàlia, Alemanya i Polònia, ha participat en festivals i residències artístiques de referència. La seua feina investigadora explora la relació entre música, tecnologia i altres disciplines, amb una atenció especial a la textura sonora, la sonificació i la visualització del so. Compromès amb el patrimoni i el paisatge sonor, desenvolupa propostes que vinculen el so amb el territori, la identitat i la memòria i defensa la importància de l’escolta activa en l’art.

Kala

Kala és una jove artista emergent d’Alacant, que destaca per contar històries a través de la seua música i les seues lletres, amb una marcada il·lusió per expressar-se en l’escenari. Participa activament en l’escena local i ha sigut una de les bandes emergents seleccionades per la Universitat d’Alacant per a actuar en el festival Alacant Desperta 2025, on va oferir el seu concert en l’Escenari Foc, un espai dedicat a diverses arts escèniques com la música, la dansa i el teatre.