La Universitat d’Alacant organitza la sisena edició del seminari permanent Dones i Gènere en les Societats Àrabs, un esdeveniment que reunirà destacades expertes i activistes de les dues ribes del Mediterrani per a abordar temes de gran rellevància i actualitat. Aquest seminari, coordinat per l’Àrea d’Estudis Àrabs i Islàmics del Departament de Filologies Integrades la Facultat de Filosofia i Lletres, s’adreça a tots els públics interessats a aprofundir en el paper de la dona en les societats àrabs, amb un enfocament especial en l’alumnat de la Universitat d’Alacant, especialment en els estudiants de la Facultat d’Educació.
En un context global cada vegada més interconnectat, és fonamental que els futurs docents adquirisquen una comprensió profunda i matisada de les qüestions de gènere en l’àmbit àrab magrebí. Aquest seminari ofereix una oportunitat única per a explorar perspectives diverses sobre el paper de la dona en aquestes societats, conèixer experiències d’activisme, literatura i educació, i reflexionar sobre la importància de la sensibilització en temes de gènere. Aquestes eines seran de gran utilitat per a fomentar la inclusió, la diversitat i l’entesa intercultural a les aules del futur.
La sisena edició del seminari comptarà amb la participació de destacades expertes com Zahra Dghoughi, expresidenta de l’Associació Saida al Horra, que compartirà la seua experiència en la sensibilització des de la perspectiva de gènere al nord del Marroc. També hi serà present Rajae El Khamsi, professora investigadora de la Universitat Mohamed V de Rabat, que abordarà la diversitat de veus i accions de les dones marroquines tant al Marroc com en la diàspora. A més, l’escriptora algeriana Souad Hadj-Ali Mouhoub compartirà la seua experiència literària i la seua visió sobre la necessitat d’escriure com a eina d’expressió i resistència.
El programa també inclou ponències sobre la importància de la literatura femenina com a pont cultural a l’aula, a càrrec de Khadija Karzazi, professora de la Universitat Hassan II de Casablanca, i sobre la relació entre literatura i art com estratègia per a l’acostament cultural, presentada per Inmaculada Garro Sánchez, professora de la Universitat d’Alacant. Aquestes sessions no sols enriquiran el debat acadèmic, sinó que també serviran com a material didàctic per als futurs professionals de l’educació.
El seminari Dones i Gènere en les Societats Àrabs tindrà lloc els dies 3 i 4 d’abril a la sala de graus de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant. Aquest esdeveniment representa una oportunitat per a establir ponts culturals a través de la literatura i l’art, i per a reflexionar sobre la importància de la sensibilització en temes de gènere en un context globalitzat.
Comentarios