El Festival Internacional de Cinema d’Alacant mostra el seu suport a les causes socials amb la projecció del documental ‘Mar Menor, mal mayor’ com a pel·lícula en la secció oficial anara de concurs. Aquesta obra, òpera preval del director Carlos Velasco, que ha sigut produïda per Lanube Pel·lícules (José Carmona, Ana Figueroa), es podrà veure el divendres, 23 de maig.
‘Mar Menor, mal mayor’ ens embarca en un viatge emocional, a través de la història de la Mar Menor. Aquesta obra ens permetrà conéixer com en aquest paratge únic conviuen el paradisíac amb la preocupació per la deterioració del seu fràgil ecosistema. Aquesta pel·lícula documental posa el focus en els múltiples factors que han ocasionat aquesta situació i mostra les conseqüències socials, econòmiques i emocionals d’aquesta problemàtica.
El documental reflecteix un relat construït a través de la veu experts, científics i residents locals que lluiten per salvar la Mar Menor. Els seus testimoniatges, carregats de vivències i amor per la seua terra, ens conviden a conéixer la situació actual i a fer-nos partícips del seu futur més pròxim, reforçant la nostra responsabilitat i compromís amb el medi ambient.
“El cinema és un excel·lent altaveu per a secundar o denunciar causes socials. En el Festival Internacional de Cinema d’Alacant sempre hem donat suport al cinema social i gèneres com el documental que ens mostren diferents realitats. Aquesta pel·lícula documental ens ensenya una realitat molt pròxima, la de la Mar Menor, que està patint una gran deterioració en els últims anys”, ha comentat Vicente Seva, director del Festival Internacional de Cinema d’Alacant.
José Carmona i Ana Figueroa destaquen de ‘Mar Menor, mal mayor’ que “és una pel·lícula de la qual estem especialment orgullosos, hem abordat un tema complex des de la rigorositat, però sense perdre un principi que complim en totes les nostres pel·lícules: entretindre i emocionar a l’espectador. Sempre pensem que havíem d’estrenar ‘Mar Menor, mal major’ al Mediterrani i el Festival de Cinema d’Alacant era sens dubte la nostra opció número 1, pel seu prestigi i les possibilitats que ofereix als cineastes de donar a conéixer els nostres treballs a Espanya i Europa gràcies a les col·laboracions que realitza amb diferents festivals a Londres, Edimburg o Roma. El Festival d’Alacant porta més de vint anys difonent la cultura cinematogràfica, i compta amb el suport del públic alacantí que plena cada projecció i això per a nosaltres és de la major importància”.

Entre els entrevistats es troba el catedràtic d’ecologia condecorat amb l’orde del mèrit civil, Ángel Pérez Ruzafa, l’historiador, José Luis Domínguez; el doctor en ciències biològiques i exdirector de l’IEO Múrcia, Julio Más; el doctor en enginyeria agrònoma i integrant de Agroingenieros per la Mar Menor, Pedro Fernández; la portaveu de ‘Per una Mar Menor viva’, Caroline Riviére; entre altres.
El documental compta amb la fotografia del seu director, Carlos Velasco. La banda sonora ha sigut composta per Willy Sánchez de Cos, mentre que en la narració participa l’actriu alacantina, Fada Nieto.
El director, Carlos Velasco, compta amb vint anys de treball i estudi, de les diferents disciplines del món audiovisual. Les obres de Velasco han sigut seleccionades en diversos festivals internacionals de renom com el Aesthetica Short Film Festival de York, o el Barcelona Fashion Film Festival, entre altres. A més, va ser guardonat amb el premi World Winner als Tòquio International Photo Awards.
‘Mar Menor, mal major’ es podrà veure el divendres, 23 de maig, a les 17.30 hores en els Kinépolis del CC Plaza Mar 2. A la projecció assistirà l’equip de la pel·lícula. L’entrada serà lliure limitada a l’aforament, per a inscriure’s: https://www.festivaldealicante.com/seccion-oficial-fuera-de-concurso/.
El Festival Internacional de Cinema d’Alacant, que se celebrarà del 17 al 24 de maig, compta amb el suport de la Diputació Provincial d’Alacant, l’Ajuntament d’Alacant, Alacant Film Oficce, Institut Valencià de Cultura, À Punt Radiotelevisió Valenciana i altres empreses col·laboradores.

Comentarios