El 9é Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Alacant (FITCA) ofereix en la seua programació obres de Shakespeare i Cervantes i un Premi Max al Millor espectacle musical (Farra), dins de les nou obres de teatre que es representaran en el Teatre Principal entre el 10 i el 21 de setembre.
El FITCA posa en escena en el Teatre Principal dues obres més que en l’edició anterior amb grans muntatges com “Numància”, de Miguel de Cervantes, i amb la presència de grans referents de l’actuació i l’adreça de teatre clàssic com Rafael Álvarez “El Brujo” en “Iconos o la exploración del destino” i Antonio Campos amb “Cid”.
A més, el festival organitza un complet programa d’activitats que es desenvoluparan entre el 10 i el 28 de setembre en el Teatre Principal, els Pous de Garrigós, la Casa Bardín, el MACA i, per primera vegada, el Centre Municipal de les Arts, seu de la Regidoria de Cultura.
Programació
Les obres de teatre que es podran gaudir en el 9é Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Alacant el mes de setembre són:
El dia 10: “La odisea según Penélope”. Adaptació lliure de Francisco Sanguino sobre el text d’Homer que interpretarà l’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant.
El dia 12: “Los dos hidalgos de Verona”. Una de les primeres comèdies de William Shakespeare que explora les relacions entre l’amistat i l’amor. Dirigida per Declan Donnellan.
Dia 13 “Numància”. Obra de Miguel de Cervantes. Gran producció dirigida per José Luis Alonso de Santos amb 24 actors en escena i coproduïda per la Comunitat de Madrid.
Dia 14 “Farra”. Comèdia amb música, dansa i acrobàcia. De la companyia Lucas Escobedo. Premi Max 2025 al Millor espectacle musical.
Dia 17. “Iconos o la exploración del destino”. Rafael Álvarez “El Brujo” duu a terme una representació que gira entorn de la tradició oral dels relats mitològics sobre els quals es construeixen les grans tragèdies gregues en clau d’humor.
Dia 18. “Guitón Onofre”. El murri perdut de la mà de Pepe Viyuela.
Dia 19. “Cid”. La companyia d’Antonio Campos posa en escena la vida de Rodrigo Díaz de Vivari narrada pels seus germans i amb la música en directe de La Musgaña.
Dia 20. “La loca historia del Siglo de Oro”. Comèdia que retrata una Espanya plena de llums i ombres, narra les aventures d’una societat guiada pels designis de Déu i dels Reis. De la companyia l’escala de Tisora.
Dia 21 “La reina brava”. Història satírica de la companyia de Las Niñas de Cádiz.
Totes elles es representaran en el Teatre Principal. Les entrades ja estan a la venda en les taquilles i en la web del teatre.
Activitats complementàries
A les representacions teatrals se sumen activitats complementàries que s’estendran fins al 28 de setembre en els Pous de Garrigós i el Centre Municipal de les Arts, on es duran a terme narracions orals de teatre clàssic i a la Casa Bardin, on el 17 de setembre està prevista la xarrada “El murri perdut” de la mà de Pepe Viyuela. A més, el MACA acollirà el 23 de setembre la trobada «Brooklyn, Calderón i altres combinacions improbables» amb Daniel Alonso Piñero.
De la mateixa manera, l’alacantina Raquel López ofereix dues passes per a instituts de “La Calavera ofendida” en el Centre Municipal de les Arts el 22 i 23 de setembre a les 11 hores. El sevillà Juan Gamba ofereix el divendres 26 “Los caballeros del pez” per a públic adult a les 20 hores en el Centre Municipal de les Arts i l’endemà “Més conte que Calleja” per a públic familiar a les 18 hores en els Pous de Garrigós. El dissabte 27 el agostense Fran Pintadera ofereix per a públic adult “Ascuas (siete cuentos viejos)” a les 20 hores i el diumenge 28, per a públic familiar a les 12 hores, “Calamitosis” en els Pous de Garrigós.
Comentarios