La 22a edició del Festival Internacional de Cinema d’Alacant comptarà amb sis llargmetratges en la seua secció oficial. Una selecció que ha fet pública l’organització i en la qual destaquen cinc òperes prevals. Les sis pel·lícules, que es projectaran en els Kinépolis d’Alacant del 21 al 23 de maig, competiran per alçar-se amb la Tessel·la d’Or, dotada amb 3.000 euros.
Les projeccions d’aquestes obres començaran el dimecres 21 de maig a les 19.00 hores amb ‘El poder del silenci’, òpera preval de Saúl Pérez protagonitzada per Nuria Santos, Javier Chueca i Jonatan Fernández Txakartegi.
Aquesta pel·lícula es desenvolupa en una nit crucial, on Maira, periodista d’una emissora independent, entrevista en directe a Santiago Rueda, alt càrrec de l’Estat acusat de greus delictes. Abans de ser jutjat, decideix revelar una xarxa de corrupció que esguita a polítics, empresaris i mitjans. La tensió creix amb amenaces, sabotatges i la pressió pública. ‘El poder del silenci’ és un thriller en temps real sobre la veritat enfront del poder i els riscos de desafiar al sistema.El mateix dimecres, a les 21.00 hores, es projectarà la segona pel·lícula a concurs és la comèdia ‘L’instint’, primera obra en la direcció de Juan Albarrasí que compte en el repartiment amb Javier Pereira, Fernando Cayo i Eva Llorach.

Aquest llargmetratge compta com Abel, un arquitecte amb agorafòbia, porta tres anys sense eixir de casa, la qual cosa posa en risc la seua carrera. Després de fracassar en teràpia, accepta l’ajuda de José, un prestigiós ensinistrador de gossos convençut que pot aplicar les seues tècniques a humans. Però el que comença com una solució es transforma en un malson, quan el comportament de José revela un costat fosc i psicòtic. Abel quedarà atrapat en una dinàmica cada vegada més opressiva, sense saber com escapar.
‘Aus de corral’ es podrà veure el dijous 22 de maig a les 19.00 hores. Aquest llargmetratge, dirigit per Antonio Vicent, relata la història de Juan qui presenta aquest cap de setmana a la seua núvia Casilda a la casa familiar en la serra. No obstant això, abans d’arribar, Juan i el seu germà Santiago, fugen d’un grup d’assassins que els persegueixen per error. Els assassins pertanyen a una organització criminal i entre ells es troba Miki un xic innocent que només estava ací cobrint a Pinco, un dels assassins, en el que semblava un dia sense res especial. Mentrestant, Pinco, que hauria d’ocupar el lloc de Miki, gaudeix de l’hospitalitat de l’home al comandament de l’organització criminal inconscient de la tragèdia que viuen els seus companys. En el repartiment està compost per Diego Anido, Olivia Baglivi, Antonio Durán “Morris”, Pedro Casablanc i José Luis García Perez.
La segona pel·lícula que podrà veure’s el dijous 22 de maig a les 21.00 hores és ‘El que queda de tu’, l’òpera preval de la directora Gal·la Gràcia amb un repartiment encapçalat per Laia Manzanares i Ángela Cervantes.
El llargmetratge es desenvolupa en la vida de Sara una jove de 25 anys que està a punt de gravar un disc de jazz a Nova York, però, després de la mort del seu pare, torna al seu poble natal al Pirineu d’Osca. Allí hereta, al costat de la seua germana, una granja i un ramat d’ovelles. Envaïda per la culpa de no haver estat amb el seu pare en els seus últims anys, rebutja la proposta de vendre el ramat i decideix preservar el seu llegat. Sara està disposada a lluitar per això, encara que això implique renunciar a la carrera musical que tant d’esforç li ha costat.

El divendres 23 de maig a les 19.00 hores serà el torn de ‘Verges’ d’Álvaro Díaz Lorenzo, una comèdia amb un magnífic repartiment format per Carlos Scholz, César Vicente, Xavi Caudevilla, Natalia Azahara, Cristina Kovani.
La història es desenvolupa a Sevilla en 1968. Honorio, Rafa i Vicente estan a punt de complir els 20 i somien amb escapar de la seua rutina. En veure un NO-DO sobre el boom turístic a la Costa del Sol i els aires de llibertat, decideixen viatjar a Torremolinos per a canviar les seues vides i, sobretot, perdre la virginitat amb les sueques. Després d’inventar-se les excuses pertinents i un Seat 600 carregat, emprenen un viatge que posarà en dubte tot el que creien saber fins al moment.
L’última projecció de la secció oficial serà el divendres 23 de maig a les 21.00 hores, amb l’original proposta del director Javier Polo, ‘Xicotets calvaris’, amb un repartiment de luxe compost per Arturo Valls, Andrea Duro, Enrique Arce, Berta Vázquez, Pablo Molinero, Vito Sanz i Marta Belenguer.
Compte la història de Carlo, un excèntric rellotger que sembla posseir una estranya habilitat, pot alterar les vides dels habitants de la seua ciutat. Mentre arregla els seus engranatges, ajusta les seues manetes o els dona corda als seus rellotges, els espenta als seus amos a situacions límit i els desafia a lluitar per controlar els seus absurds destins. Seran capaços de bregar aquests habitants amb els seus xicotets calvaris?
‘Xicotets calvaris’ compta amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura i la participació de À punt Radiotelevisió Valenciana i s’ha rodat en diferents localitzacions de la Comunitat Valenciana.
Els llargmetratges seleccionats competiran pels següents premis del palmarés: Tessel·la d’Or a la Millor Pel·lícula (dotat amb 3.000 euros), Tessel·la de Plata al Millor Director, Tessel·la de Plata a la Millor Actriu, Tessel·la de Plata al Millor Actor, Tessel·la de Plata al Millor Fotografia i Premi del Jurat de la Crítica Sergio Balseyro a la Millor Pel·lícula.
Totes les pel·lícules es projectaran en els Kinépolis d’Alacant, unes de les seus del Festival de Cinema d’Alacant, on també es projectaran els curtmetratges de la secció ‘Alacant Cinema’. Les entrades per a veure les pel·lícules a concurs es poden adquirir en la web del festival: www.festivaldealicante.com
Vicente Seva, director del Festival Internacional de Cinema d’Alacant, ha destacat que “enguany estem especialment orgullosos de comptar amb cinc òperes prevals en la nostra secció oficial. Per a nosaltres, el festival sempre ha sigut un aparador fonamental per als nous realitzadors, un espai on les veus fresques i les propostes innovadores poden ser escoltades i vistes per un públic divers. Aquest tipus de seleccions no sols enriqueixen el certamen, sinó que també permeten donar visibilitat a projectes que, sens dubte, marcaran el futur del cinema espanyol”.
El Festival Internacional de Cinema d’Alacant, que se celebrarà del 17 al 24 de maig, compta amb el suport de la Diputació Provincial d’Alacant, l’Ajuntament d’Alacant, Alacant Film Oficce, Institut Valencià de Cultura, À Punt Radiotelevisió Valenciana i altres empreses col·laboradores.
Comentarios