José Sacristán, Blanca Portillo, José María Pou, Cayetana Guillén Corb, Secun de la Rosa, Emma Ozores, Pepe Viyuela, Juanjo Arter, Andrés Suárez o els premis nacionals de dansa: Daniel Abreu i Dácil González són només alguns dels artistes que actuaran en el Gran Teatre a partir de setembre. I al costat d’ells, la millor dansa contemporània del moment actual.
Així ho ha explicat hui la regidora de Cultura, Marga Antón, qui ha declarat que “obrim la pròxima temporada del Gran Teatre amb una proposta artística de primer nivell i adaptant la sala a les noves exigències per a garantir les mesures de seguretat derivades de la pandèmia del coronavirus”.
“Malgrat la pandèmia, volem mantindre un excel·lent nivell en la nostra programació del Gran Teatre, en el seu any del Centenari, i com es pot comprovar alguns dels grans noms de les taules teatrals d’aquest país passaran en els pròxims mesos pel seu escenari”, ha assenyalat la regidora qui ha afegit que “hem pres mesures molt estrictes per a donar confiança als espectadors que acudisquen al Gran Teatre amb la màxima seguretat sanitària. L’aforament estarà en un 53% garantint la distància que aconsellen les autoritats sanitàries i l’obligatori ús de la màscara. El nostre compromís amb el públic, amb els artistes i tècnics és màxim per a fer del teatre un lloc segur”.
Antón ha dit que oferta teatral passa per la presència de Pepe Sacristán amb “Señora de rojo sobre fondo gris” de Miguel Delibes el pròxim 2 d’octubre. Una altra de les novetats importants és el retorn als escenaris de Cayetana Guillén Corb amb un nou muntatge titulat “Puertas abiertas” previst per al 28 de novembre.
Cal destacar la presència de Pepe Viyuela al capdavant d’un gran repartiment per a posar en escena “Esperando a Godot”, el 5 de desembre.
Una de les novetats de la temporada ve de la mà de Secun de la Rosa, liderant un ampli repartiment, per a protagonitzar “Hombres que escriben en habitaciones pequeñitas”, el 30 de gener.
Una comèdia molt taquillera és “El último que apague la luz”, que farà doble funció el 12 i 13 de desembre, que està protagonitzada per Emma Ozores.
El teatre gestual també té el seu buit en la nostra programació amb la millor companyia que tenim en aquests moments a Espanya i que ha merescut diversos premis Max de teatre, em referisc a Kulunka Teatre amb el seu premiat “Solitudes”.
Altres títols que podrem veure en el Gran Teatre són les obres ajornades, “Un marit ideal” amb Juanjo Arter, “Mrs Dalloway” amb Blanca Portillo, “Viejo amigo Ciceró” amb José María Pou.
“També vull destacar l’estrena absoluta d’un projecte il·licità liderat per l’actriu Emma López amb una versió molt especial de ‘El gos de l’hortolà’ de Lope de Vega”, ha indicat la responsable de Cultura qui ha afegit que “així mateix, la nostra campanya ‘Escena familiar en nadal i reis’ estarà protagonitzada per les companyies il·licitanes Trévol Teatre, Ferroviària i La Carreta, com a part del nostre suport a la reactivació del sector cultural local per la pandèmia. Estaran els dies 2, 3 i 4 de gener amb ‘Nadal Rock’, ‘El vestido del emperador’ i ‘El sol y el girasol’, respectivament. La part teatral es completa amb uns monòlegs de molt d’èxit protagonitzats per Juan Amodeo, Santi Rodríguez, Juan Carlos Ortega i Eugeni Alemany”.
Dansa contemporània
Les propostes de dansa se centren en el ball contemporani amb espectacles d’una gran bellesa.
“El 7 de novembre tindrem en el teatre la funció ‘La nuesa’ que ha rebut nombrosos premis i reconeixements amb la participació sobre l’escenari de 2 premis nacionals de dansa com són Daniel Abreu en 2014 i Dácil González en 2019”.
“La nostra oferta de dansa contemporània té una altra cita important l’1 d’octubre l’estrena absoluta de ‘La mort i la donzella’, la nova producció de la Generalitat Valenciana dirigida per la il·licitana Asun Noales i la producció de la qual s’està realitzant en el Escorxador”, ha apuntat la regidora qui ha afegit que “aqueix dia el Gran Teatre es convertirà en l’epicentre de la dansa a la Comunitat Valenciana”.
Es completa la proposta en dansa el 23 d’octubre amb la posada en escena de l’últim treball de la companyia il·licitana Otradanza, “Vigor Mortis”.
La màgia també és protagonista en el Gran Teatre amb un dels millors mags del nostre país. Jorge Blass, una actuació que va haver de ser ajornada per la pandèmia el mes de maig passat. Obrirà la nostra programació el diumenge 27 de setembre.
Andrés Suárez i Fraskito
En l’apartat musical, cal destacar la presència dels cantautors Andrés Suárez i Fraskito, que serà el convidat especial de la Final del Certamen de Cantautors, que impulsem des de la Regidoria de Joventut, i que tant de prestigi té al nostre país.
“Tindrem algunes actuacions ajornades, com la presència de la cantant Jeanette, són la seua gira ‘Sóc rebel’, celebrant les seues 50 anys en la música. Un altre de les actuacions musicals serà la protagonitzada pels músics que van acompanyar durant molts anys al cantant alcoià Camilo Sesto, desaparegut fa prop d’un any, i que ens recuperaran els seus grans èxits. També acabarem la temporada amb els 3 concerts pendents de l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Elx i iniciarem la següent temporada amb el ‘Concert d’Any Nou’ “.
La programació es completa, amb la conferència de l’escriptor Bernardo Atxaga que ens va quedar arracada del nostre cicle “La dignitat de la paraula”, i també tindrem una estrena cinematogràfica, el 20 de novembre, amb la pel·lícula “Rural Cops”, dirigida pel director il·licità Paco Soto.
Comentarios