El cicle Sonidos Globales, organitzat per Fundació Mediterráneoarriba a la seua fi el dissabte 7 de maig amb l’actuació de la barcelonina Maria Rodés, que presentarà el seu últim treball en solitari Lilith. El concert tindrà lloc a les 20.00 hores en Fundació Mediterráneo Alacant (Av. Doctor Gadea, 1).
Maria Rodés és una polifacètica cantant i compositora que es mou amb soltesa entre diferents gèneres, com la cançó d’autor i el folk contemporani. Es caracteritza per un timbre de veu suau i dolç, i un estil que juga amb l’experimentació tant a nivell compositiu com sonor.
A través de Sons Globals, Fundació Mediterráneo ofereix al públic alacantí un festival d’espectacles musicals de diferents estils i llocs del món. Prèviament a María Rodés, per aquest cicle han passat la banda algeriana Imarhan i el portugués Rodrigo Leão, a més d’estar previst el concert de l’estatunidenc Lee Fields que es va suspendre en cancel·lar aquest el seu gira internacional.
Luis Boyer, president de Fundació Mediterráneo, afirma que “el cicle Sonidos Globales té per objectiu cobrir un buit en la programació musical d’Alacant, que no és una altra que la de la denominada world music i les seues diferents expressions”. “Estem molt satisfets”, afig Boyer, “per la magnífica qualitat dels artistes i pel gran acolliment de públic que ha tingut aquesta proposta musical”.Maria Rodés es caracteritza per reinventar la cobla des d’una perspectiva actual, visitant cançons del folklore espanyol i llatinoamericà a través dels seus sis àlbums en solitari, amb una mirada personal i sense prejudicis. Ha col·laborat com a cantant en els discos i actuacions en directe de diferents projectes musicals d’artistes com Nacho Vegas, Coc Malla, Refree, Anímic, Jorge Drexler o José Domingo.
En el concert del dissabte 7 de maig en Fundació Mediterráneo Alacant interpretarà cançons del seu últim àlbum en solitari, Lilith (2020). El disc s’inspira en el món de les bruixes i les seues múltiples connotacions al llarg de la història. L’artista catalana defensa a totes les dones que al llarg de la història han sigut creatives i inconformistes, encara que foren jutjades i assenyalades. Aquest disc va ser considerat per la crítica com un dels millors àlbums pop publicats en 2020 a Espanya.
Les entrades per a l’última actuació del cicle Sonidos Globales poden adquirir-se a través de la plataforma Entrades al teu abast (https://www.entradasatualcance.com) i en la taquilla de Fundació Mediterrani Alacant (Av. Doctor Gadea, 1).
Trajectòria
L’arribada a la música de Maria Rodés (Barcelona, 1986) es va produir amb molta rapidesa: en el 2009 va publicar el seu primer àlbum amb el projecte Oníric, Sense tècnica, per a posteriorment iniciar la seua carrera en solitari amb els àlbums Una manera de parlar (2010) i Somni Triangular (2012). En 2013 va col·laborar amb Ramón Rodríguez (The New Raemon) i Martí Sales en l’àlbum Convergència i Unió (2013).
En 2014 va publicar Maria Canta Cobla, una selecció de cançons populars espanyoles presentades de manera única i personal. Aquest treball va conquistar al músic David Byrne, qui la va programar en el reconegut Meltdown Festival de Londres.
En 2016 edita un EP titulat Crec que no soc jo (2016), de la mà del productor Raúl Fernández (Refree), i treballa en les bandes sonores de les pel·lícules “No culpes al karma” de Maria Ripoll i “Villaviciosa del costat” de Nacho García Velilla.
En 2018, el seu disc Eclíptica la va convertir en la guanyadora del Premi Puig Porret al millor projecte de creació musical. També la va portar a compartir escenari amb artistes de la talla de David Byrne en l’edició del Festival Nits del Botànic 2018. En 2020 publica Lilith, un projecte ideat per a desmitificar la paraula “bruixota”, la qual cosa esdevé en un disc ple de màgia i referències mitològiques.
Maria ha col·laborat amb artistes com Nacho Vegas, Coc Malla o Ximena Sariñana, entre altres. El seu últim treball, que va veure la llum en 2021, el va llançar al costat de David Rodríguez sota el nom “Maria Rodés i la Estrella de David”, un projecte conjunt que presenta una visió particular del pop, ple de personalitat, emoció, identitat i imaginació.
Comentarios